DÍJAK, MÉDIAMEGJLENÉS

2017

,,Az anyag természete'' EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben építész pályázat - Megosztott 1. helyezett
Budapest II. kerület, Szemlőhegy utcai, négylakásos társasház

Tervezők: Nagy-Miticzky Szabolcs, Soós Krisztina, Vesztergom Ádám

http://epiteszforum.hu/equitone-az-epiteszeti-formalas-szerves-resze

  

 

2016

Néprajzi Múzeum tervpályázat

Tervezők: TÉR alkotó, Bánáti+Hartvig, Arch- Studio

http://epiteszforum.hu/neprajzi-muzeum-a-banatihartvig-a-ter-alkoto-es-az-arch-studio-terve


2016

Kétlakásos társasház a budai domboldalon

Tervezők: Nagy-Miticzky Szabolcs, Nagy Zsolt, Sárkány Bence

http://newsroom.prefa.hu/hu/hirek/article/muveszi-kontrasztok.html


2015

Az Év Irodája 2015 - Budapest, Váci út, Jófogás.hu iroda - 3. Helyezés

Tervezők: Nagy-Miticzky Szabolcs, Farkas Mária Magdolna, Soós Krisztina, Sárkány Bence

http://azevirodaja.hu/nevezok/502

 

2014

Octogon

2014/1. sz.

Leírás

"Városi Gábor a kortárs magyar építészet legzavarbaejtőbb szereplője. Nagy-Miticzky Szabolcs építésszel olyan inspiratív szinergiát hoztak létre legutóbbi projektjük kapcsán, ami rendkívüli végeredményhez vezetett. Egy olyan ház született, aminek minden szegletén érződik az alkotók kiemelkedő tehetsége, egymást motiváló kreatív energiája."

(Pezsgő a hóban c. cikk: Octogon 2014/1. 30-37.o. Szerző: Bojár Iván András)


2012

Zero Chalenge - Bécs, Blaue Lagune - nemzetközi tervpályázat 1. DÍJ

Tervezők: Vesztergom Ádám, Láris Barnabás, Nagy-Miticzky Szabolcs

Építészfórum, Tervlap, Ytong

   


2011

Szép Házak

2011/5. sz.

Leírás

Budaörsi családi ház építészeti és belsőépítészeti bemutatása.

Szép Házak 2011/5. szám, 54-61. oldal2010

Octogon

2010/8-9. sz.

Leírás

A Budapest, XII. kerület családi házról többek között a következők olvashatók: "Tájba illesztett tökéletes mértani forma, futurisztikus kockaház.." (Csíkos Gábor: Octogon 2010/8-9. szám, 20-24. oldalak)Turányi Gábor DLA

Leírás 

Turányi Gábor DLA, építész, egyetemi tanár

OPPONENSI VÉLEMÉNY - részletek

"A balatoni építés, úgy tűnik, elvesztette ártatlanságát. Miért mondom el mindezt? Mert a bírált terv üdítő kivétel a ma is folytatódó balatoni építészeti káosz háborgó (magyar-) tengerén.

Milyen eszköztárral tud kivétel lenni, mivel tud kívül maradni társai irracionálisan burjánzóhatalmaskodó- tapintatlan világától? Nem formai ügyességével. Nem trendi alakzatával. Nem a „modernségével”. Hiszen hiába a legrafináltabb ügyeskedés, ha a program gigantomán. Hiába a behízelgő telepítési trükk, ha sok hektárnyi terület épül be egyszerre. Hiába a legkedvesebb funkció, ha a lépték túlzott. A tervezett ház mérete sem kicsi. Mérete és léptéke meghaladja a tágabb kertvárosias környék paramétereit. Ám ennyi növekedés még éppen megengedhető és elviselhető, ha nem is a „fejlődés”, de a „realitás” jegyében. A szabályozás meg is engedi a „társasházi” méreteket. Az építész azonban nem csak „kihasználja” a lehetőséget, hanem kitalál valami olyat, amely sajátos, helyénvaló, egyedi. És ami a legfontosabb: balatoni. Könnyed, laza, és szezonális hangulatú.

Tehát a dolgok gyakran az ilyen és ehhez hasonló jó döntéseken dőlnek el. Ám ez a döntés jelen esetben több, mint döntés: vízió. Egy kellemes és értelmes lakozás víziója. A kellemes és értelmes nyaralási szokások 1970-ben megszakadt fonalának fölvétele. A kint és bent kapcsolatának fölfedezése. Az már csak ráadás, hogy ezt az alapelvet az építész ügyesen, találékonyan és naprakészen váltotta aprópénzre. Igen, naprakészen, sőt: divatosan. De hát Polónyi Károly pilletetős strandépületei nem voltak divatosak a hatvanas években? Aztán kimentek a divatból, aztán megint visszajöttek…

Összegzés

Az opponens elemzése végén megállapítja, hogy feltett kérdéseire megnyugtató választ kapott. Sikerült folytatni a koncepció alapvetését. Sikerült kibontani a vízióban szunnyadó tartalmat. A bevezetőben említett balatoni építészet legjobb időszakát idézi ez a terv. Nem formájával, nem anyagaival-színeivel, hanem szellemével, szellemességével, invenciójával."

Budapest, 2010. február

Turányi Gábor DLA

építész, egyetemi tanár2009

Kultúra és Hegyvidék

2009/december

Leírás

A "Kultúra a Hegyvidéken" című kiadványban a Tér Alkotó Stúdió által tervezett XII. kerületi családi ház az "építészetileg jelentős kortárs épületek" közé került besorolásra.

Ahol megtalálható:

A Budapest XII. kerület Hegyvidék Önkormányzat kiadványa: Építészetileg jelentős kortárs épületek c. fejezet, 112.o. Hegyvidék Lapkiadó, Kultúra a Hegyvidéken. Budapest, 2009. december 31.Atrium

2009/4. sz.

Leírás 

Ellentétek harmóniája

Kockák találkozása a Sváb-hegyen

"Az épület szigorú szerkesztése és az egyszerű tömegformák tekintetében egymásra talált a megbízói igény és a tervező elképzelése. Szokása szerint a Tér Alkotó Tervező Stúdió több megoldást kínált a tulajdonosnak, és a kivitelezést sem adta ki a kezéből. Az együttgondolkodásnak köszönhető, hogy a kezdeti tervezgetéstől a megvalósításig lényegileg nem változott a koncepció." (szerk.)

"Tiszta szerkesztésű, kemény vonalú, méltóságteljesen távolságtartó ugyanakkor kitárulkozó épületet terveztünk. Építészeti esztétikája a tömegformálás és anyaghasználat belső feszültségéből adódik: a kubusos, zárt tömegeket pont ott bontottuk meg, metszettük ki nyílászárókkal, ahol a hasábforma a legérzékenyebb: a sarkokon, élek mentén, ugyanakkor a nyílászárók külső homlokzati síkra történő szerkesztésével mégis sérülés nélkül állítottuk vissza a hasábokat. A tömegeket burkoló egynemű szürke terméskő a monolitikusságot hangsúlyozza, az ezekbe belemetsző nyílászárók, az áthidalók-alátámasztások architektonikus elemek nélküli megoldása viszont ezt a monolitikusságot teszik zárójelbe." (Nagy-Miticzky Szabolcs vezető tervező)

Forrás:

Szilléry Éva (szerk.): Ellentétek harmóniája: Kockák találkozása a Sváb-hegyen inAtrium magazin, 2009/4. szám 41-49.o. Jánossy Kiadó, Budapest, 2009.

 

2008

Építészforum

http://epiteszforum.hu/node/11220

Leírás

Az építészfórum.hu /Atrium magazinból átvett/ cikkében szereplő Csörsz utcai sportlétesítmény belsőépítészeti terveit a TÉR Alkotó Tervező Stúdió készítette.

Forrás:

Dudics Krisztián szerk.(a szöveg az Atrium 2008/4 számában megjelent cikk változatlan átvétele): Játszani is enged - Sportközpont a Csörsz utcában in Építészfórum, 2008. november 27.

TÉR ALKOTÓ STÚDIÓ

ÉPÍTÉSZET - BELSŐÉPÍTÉSZET - DESIGN